puppyuurtje

nieuws

huidproblemen

Trimmethode's


Plukken / strippen
Bij het plukken van een hond wordt de harde bovenvacht er met de hand uitgeplukt en blijft de zachte ondervacht zitten. Deze ondervacht zal verder groeien en ook weer rijp worden om geplukt te kunnen worden. Dit gebeurt gemiddeld 2 keer per jaar. Het is belangrijk om de ruwharige hond te laten plukken om jeuk en huidproblemen te voorkomen.
Tevens is het mogelijk een ruwharige hond te laten strippen. Bij het strippen blijft er altijd een soort 'tussenlengte' staan waardoor de hond altijd een mooi vachtje houdt. Dit word gemiddeld 4 keer per jaar gedaan.

Effileren
De vacht wordt ingekort met een effileerschaar zodat het er zo natuurlijk mogelijk uitziet. Het is bij deze behandeling belangrijk dat de hond geen, of maar weinig klitten heeft. Het is dan mogelijk een mooi model te creƫren op de lengte die u zelf wenst.

Knippen
De vacht van bijvoorbeeld de poedel word geknipt. Hierbij wordt de vacht ingekort met een rechte schaar. Ook hierbij geldt dat de vacht goed onderhouden dient te zijn.

Scheren
Een hond wordt vaak geschoren wanneer deze vervilt is of wanneer de eigenaar de vacht graag kort wil hebben. Ook voor oudere honden kan scheren een goede oplossing zijn. De vacht kan op een redelijk snelle en pijnloze manier ingekort worden.

Kammen / ontwollen
Het is belangrijk om uw hond thuis goed te kammen. Weet u niet goed hoe dit moet kom dan gerust langs met u hond voor een goede uitleg van de kammethode en materiaalgebruik. Het is belangrijk om de hond van pup af aan regelmatig te kammen. Ook al heeft hij dan nog geen lange vacht, een goede gewenning is minstens zo belangrijk!
Goed kammen is zo belangrijk omdat de vacht dan los blijft dode haren en onderwol verwijderd worden. Dit is ook in het belang van de gezondheid van de huid. Tevens ontstaan er bij goed kammen geen tot weinig klitten. Kammen is voor alle hondenrassen belangrijk! Ongeacht vachttype.

Wassen/Drogen
In principe worden alle honden voor of na de behandeling gewassen met een professionele hondenshampoo die tevens geschikt is voor pups. Het kan zijn dat u liever niet wilt dat uw hond gewassen wordt door bijvoorbeeld huid problemen. Ook is het mogelijk eigen (medicinale) shampoo mee te nemen.

Uiteraard kunt u ook bij mij terecht voor alleen een wasbeurt.
Alle behandelingen zijn incl. nagels knippen, oren uitplukken en algehele huid en vachtcontrole van uw hond.
Ook mogelijk om bijvoorbeeld alleen de nagels te laten knippen.